Tietoa villalaaduista

Alpakka

Alpakan villa on maailman hienoimpia luonnonkuituja. Yksittäinen villakuitu on hieno ja ohut, mikä tekee villasta erittäin kevyttä ja pehmeän tuntuista iholla. Alpakan villan kuidut ovat onttoja, ja niiden sisällä olevien ilmataskujen ansiosta villa eristää tehokkaasti. Alpakan villasta neulottu vaate tuntuukin kylmässä ilmassa lämpimältä ja kuumassa ilmassa viileältä. Alpakan villa ei ime itseensä vettä, vaan hylkii sitä, joten se ei kastu kovassakaan sateessa. Se on myös on luonnostaan paloturvallista, ja se suojaa tehokkaasti kantajansa UV-säteiltä.

Alpakoissa on 22 luonnollista värisävyä. 

Alpakan villa ei sisällä lanoliinia, rasvaa, joka erittyy esimerkiksi lampaiden ihosta villaan, ja jolle osa ihmisistä ovat allergisia. Alpakan villa on siis luonnostaan hypoallergeenista. 

Alpakka on peräisin Perusta, jossa niiden villa on kehittynyt vuosisatojen ajan suojaamaan eläintä rajulta ilmastolta. Eristävän villansa ansiosta alpakat voivat elää ilmastossa, joka vaihtelee erittäin kuumasta erittäin kylmään. Nykyään alpakoita kasvatetaan ympäri maailmaa, ja Suomessakin elää noin 1100 alpakkaa. 

 

Suomenlammas

Suomalainen lampaanvilla on erittäin hienoa, varsinainen superkuitu. Suomessa on kolme alkuperäislammasrotua, joista yleisin on Suomenlammas, jonka villalla on paljon erityisominaisuuksia: se on luonnostaan likaa- ja vettähylkivää, siinä on kaunis kiilto ja se on pehmeää, kevyttä ja joustavaa. Laaja luonnollinen värikirjo luo mahdollisuuden tehdä paljon erisävyisiä, luonnonvärisiä lankoja. 

Valkoinen lammas laitumella

 

Tutustu kehräämön tuotteisiin

Lue lisää meistä

Ota yhteyttä

Takaisin etusivulle