Meidän tarinamme

Linkulla Spinneri: Rakkaudesta käsintehtyyn

Sysäys johonkin yhteiseen uuteen alkaa usein siitä, että joku kertoo unelmistaan ääneen, ja toinen sanoo tälle jostain kolmannesta että “Kuule, teidän täytyisi varmaan tavata”. Näin kävi myös Hennalle ja Tovelle. Jo kättelyssä kävi ilmi, että heillä oli muutakin yhteistä kuin kotiensa ikkunoista näkyvä Linkulla-järvi.

Järven yhdellä rannalla asuva Henna muutti maalle ja rakastui kymmenen vuoden sairaalatöiden jälkeen lampaisiin ja villaan. Kodissa, josta löytyy rukkeja, pellavavyyhtejä ja räsymattoja, äidiltä, isoäidiltä ja isoisoäidiltä peritty rakkaus käsitöitä ja perinnetaitoja kohtaan sai tilaa kasvaa ja kehittyä. Harrastuksesta alkoi muotoutua visio elinkeinosta jonka keskiössä on sekä laatu että läpinäkyvyys.

Järven toisella rannalla asuva Tove on luotsannut isoisoäitinsä perustamaa Eiran Tukku-nimistä käsityöalan yritystä yhdessä äitinsä kanssa viidentoista vuoden ajan. Lapsesta asti ylläpidetty, rakas neulontaharrastus on töiden ohella perehdyttänyt Toven eri lankoihin ja niiden tuntumaan. Pitkä kokemus lankojen myynnistä herätti uteliaisuuden koko langanvalmistustusprosessiin- millaista olisi kehrätä omaa lankaa suomalaisten lampaiden villasta?

Linkulla Spinneri syntyi halusta tehdä laadukkaampaa villalankaa hyödyntäen suomalaisen villan hienoa kuitua jota vuosittain menee hukkaan suuria määriä. Rakkaus käsillä tekemiseen innosti opettelemaan kehruuprosessin alusta loppuun: Henna ja Tove tietävät mistä ja keneltä villa on kotoisin ja jokainen lankavyyhti on heidän itsensä kehräämä.

Lampaan- ja alpakanvilla pääsee oikeuksiinsa, kun sitä käsitellään hellävaraisesti ja sen luonnollisia ominaisuuksia arvostaen.


Tutustu kehräämön lankoihin

Lue lisää eri villalaaduista

Ota yhteyttä

Takaisin etusivulle